Onze leerlingen verwennen kankerpatiënten: “Hun dankbaarheid en vriendschap was heel groot”

De zevendejaars uit onze wellnessschool hebben voor een heel knap initiatief gezorgd. Op de Dag van de Kanker trokken zij naar het ziekenhuis in Mol om kankerpatiënten in de watten te leggen.

“De mensen konden kiezen uit een manicure, een gelaatsverzorging, een massage van de handen of een massage van de voeten”, licht Silke toe.

Leerkracht Rina Poorters was lovend. “De leerlingen vonden het initiatief voor herhaling vatbaar. Ze hielden er een goed gevoel aan over wetende dat ze echt iets positiefs hebben gedaan. Ze hebben voor een mooi moment gezorgd in de dag van die patiënten.”

“We vonden het echt de moeite om de mensen eventjes gelukkig te maken”

Silke geeft toe dat ze toch een met een klein hartje naar het ziekenhuis trokken. “In het begin was het voor ons heel moeilijk dat we er zo hard mee geconfronteerd werden, maar de dankbaarheid die we kregen en de vriendschap van de mensen was heel groot.”

“We vonden het zeker de moeite waard om te doen, en om deze mensen eventjes gelukkig te maken. Het was een zeer aangename dag voor ons en voor de mensen daar”, besluit Silke.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157676200714826″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.