“Je kan beter sporten dan in je zetel zitten”

Enkele sportieve leerlingen uit onze school namen deel aan de scholencross. Ragnar, Lotte en Seppe blikken met een goed gevoel terug op een leuke en sportieve namiddag op het Zilvermeer in Mol.

“We moesten volgens onze leeftijd verschillende afstanden lopen”, weet Ragnar. “Dat ging vanaf 1 km en liep zo op. Ik vond de loop zelf niet zo zwaar, eigenlijk had ik het moeilijker verwacht.”

Seppe voelde het wel, maar ook voor hem viel het allemaal best mee. “Ik had verwacht dat het nog moeilijker zou zijn. Het was wel vermoeiend, vooral omdat je niet zo goed kan afduwen bij het lopen in dat zand. We eindigden niet bij de eersten, maar deelnemen is belangrijker dan winnen”, lacht hij.

Lotte beleefde een toffe namiddag. “Het was leuk om deel te nemen. Zulke dingen mogen ze van mij nog vaker organiseren want zo krijgen kinderen meer kansen om te sporten. Ik heb zelf een SNS-pas (sport na school) en ik maak er echt wel gebruik van.”

Het drietal is het over één ding roerend eens. “Het was een goed initiatief want je kan beter sporten dan thuis in je zetel zitten.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157676254025625″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.