Eerst het stripmuseum bezoeken en dan zelf aan de slag: “We stellen tentoon tijdens de opendeurdag”

De vijfdejaars uit Schilders@School trokken naar het stripmuseum. Een bezoek dat aansluit bij hun opleiding en waar nog een leuke opdracht aan gekoppeld werd. Vincent en Evert blikken bijzonder enthousiast terug.

“We kregen uitleg over hoe een strip wordt gemaakt. Ik schrok er wel van dat men zo lang aan één strip werkt”, klinkt het bij Evert. “We leerden veel bij, onder meer dat de Smurfen eerst opdoken in een andere strip vooraleer men besliste er een aparte stripreeks mee te maken.”

“Wij kijken ook op een andere manier naar strips”, vult Vincent aan. “Wij bekijken de tekeningen in detail: hoe brengt men beweging in die tekeningen, op welke manier tekent men de gelaatsuitdrukkingen? Het was echt leerrijk.”

De studenten maakten ook de stripwandeling. “Een wandeling door Brussel langs 18 muren waarop stripfiguren zijn geschilderd. Het was echt mooi en door zulke activiteiten wordt ook de sfeer in de klas nog beter.”

Tentoonstelling tijdens opendeurdag

En er wordt een extra opdracht aan gekoppeld. “We moeten allemaal één stripfiguur kiezen die we uiteindelijk op doek moeten schilderen. De resultaten zullen we tentoonstellen tijdens onze opendeurdag. We vinden het een toffe opdracht omdat we op die manier onze eigen creativiteit kunnen tonen”, besluiten Evert en Vincent.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157673736563712″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.