Onze leerlingen leerden rusthuisbewoners McDonald’s kennen: “Ze gaven hun ogen de kost”

De vijfdejaars uit onze verzorgingsschool zijn erin geslaagd bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Ze trokken met enkele oudere bewoners naar fastfoodketen McDonald’s.

Je vindt wellicht geen enkele jongere die McDonald’s niet kent, maar bij de oudere mensen ligt dat toch nog wel even anders. Dat mochten onze studenten aan de lijve ondervinden.

“Tijdens onze les project zijn we met enkele rusthuisbewoners naar McDonald’s geweest”, vertelt Joëlle. “In Ten Hove organiseerde men een culturele week en op de dag dat het land Amerika aan bod kwam, mochten de bewoners naar de fastfoodketen. Wij mochten hen begeleiden.”

“We kregen een envelop met 20 euro en de naam van een bewoner. We gingen hem of haar ophalen in de kamer en wandelden naar McDonald’s. Voor sommigen was zelfs het zien van de ring in Mol een belevenis”, glimlacht Ymea.

Hamburger met frietjes

“De meesten waren nog nooit in McDonald’s geweest. Het was wel leuk als je hen zo zag rondkijken in het restaurant. Ze gaven hun ogen de kost.” Ook de keuze van de maaltijd was niet eenvoudig. “Zij kenden die menu’s niet en dus vroegen de meesten aan ons om voor hen te kiezen”, aldus Joëlle.

“We vonden het een zeer geslaagde activiteit. De bewoners vonden het lekker en ze waren heel tevreden. Het is wel leuk dat wij hen nog iets nieuw konden leren kennen”, besluiten Joëlle en Ymea.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157675627210285″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.