Chayenne nam deel aan het EK wielrennen: “Een unieke ervaring” & “Met de profs op hotel”

Er zit héél veel talent op onze school. Kijk maar naar Chayenne Vranken. Deze 17-jarige sportieveling nam deel aan het Europees kampioenschap wielrennen. Hoog tijd voor een gesprekje.

“Ik nam deel aan het EK voor juniores, dat is tot 18 jaar”, opent Chayenne. “Dit vond plaats in Frankrijk en ik kan je zeggen dat het een unieke ervaring was. Er waren heel veel Belgen die kwamen supporteren en die mijn naam riepen. Ik begrijp niet hoe ze mij kennen, maar het was wel heel tof.”

“Ik wilde eigenlijk gaan trainen in de Ardennen om het EK voor te bereiden, maar door familiale omstandigheden lukte dat niet. De wedstrijd zelf was iets te lastig voor mij, vooral de klim was moeilijk. Het resultaat viel wat tegen, maar ik ben wel blij dat ik het peloton heb uitgereden.”

“Ze zouden wat meer aandacht aan de meisjes moeten geven”

De ervaring was onbetaalbaar voor Chayenne. “We zaten met de Belgische federatie samen op hotel. Ik heb de profs dus kunnen ontmoeten. Het is wel heel knap als je met renners als Gilbert aan de ontbijttafel kan zitten. Ik heb met hen gepraat, het zijn heel toffe gasten.”

Tot slot wil Chayenne graag een oproep doen om meer aandacht aan de dames te schenken in het wielrennen. “Ze zouden de dames inderdaad wat meer aandacht moeten geven. Nu mogen er toch een aantal jongens meer mee naar het EK dan meisjes en dat is jammer.”

Comments are closed.