Knap initiatief: onze vijfdejaars gaan één dag werken en staan hun loon af aan goed doel (+foto’s)

De vijfdejaars uit onze school namen deel aan de Zuiddag. Dat houdt in dat zij een dagje buiten de school gingen werken en hun opbrengst afstaan aan een goed doel. De leerlingen kregen hierover toelichting van twee jongeren uit Brazilië.

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Elk jaar in oktober organiseert Zuiddag de campagne Work for Change. Leerlingen gaan één dag werken en hun loon gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd.

Afbeelding

Grootste openluchtvuilnisbelt

“In 2016 gaan ze zo, binnen het jaarthema ‘diversiteit en discriminatie’, onder andere aan de slag voor de jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid- Amerika”, verduidelijkt Babiche die zelf deelnam.

“We mochten zelf kiezen waar we gingen werken.  De 2 jongens op de foto kwamen op bezoek in onze school om uitleg te geven over Brazilië en de vuilnisbelt waar wij voor werkten. Ze toonden ons ook veel foto’s en filmpjes.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157671923572034″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.