Levensgrote Pokémons in onze school: “Het resultaat is knap”

De derdejaars uit Schilders@School kregen een bijzonder leuke opdracht voorgeschoteld: een decor schilderen voor het sinterklaasfeest op grote panelen.

“We hebben met de leerkracht overlegd welk thema we zouden nemen voor dit decor”, legt Nino uit. “We wilden voor een thema gaan dat in is op dit moment en dan kwamen we al snel uit bij Pokémon.”

De figuren werden levensgroot geschilderd. Hoe pakten de leerlingen dit aan? “We hebben eerst een schets op papier gemaakt. Daarna projecteerden we de Pokémonfiguren op de panelen. We tekenden de contouren en dan de achtergrond”, pikt Tess in.

“Ik vind het een toffe opdracht. Het is makkelijker dan kleine dingen schilderen. We hebben de verschillende panelen al eens naast elkaar gezet en als je dan het resultaat ziet, is het toch wel knap. Dit geeft voldoening”, lachen Tess en Nino.

Comments are closed.