Vierdejaars enthousiast na bezoek kinderboekenschrijfster: “We kregen heel veel tips”

De vierdejaars uit onze verzorgingsschool kregen bezoek van Liesbet Slegers. Deze schrijfster van kinderboeken kwam voorlezen en tips geven waar onze leerlingen zelf mee aan de slag kunnen in de kleuterschool.

Helena, Mirthe en Emilia zijn bijzonder enthousiast wanneer ze vertellen over de komst van Liesbet Slegers. “Ze schrijft kinderboeken en maakt ook de bijhorende tekeningen zelf. Ze gaat regelmatig voorlezen voor kindjes in scholen”, legt Mirthe uit.

“Het was heel leuk, Liesbet had zelf ook veel spullen meegebracht en ze maakte tekeningen terwijl ze vertelde. Ze werkt in haar boeken steeds met dezelfde personages en het zijn heel kleurrijke boeken”, aldus Helena.

In november trekken onze vierdejaars zelf naar een kleuterschool om voor te lezen. “We kregen veel bruikbare tips. Zo moeten we bijvoorbeeld vaak prenten tonen aan de kindjes om hun aandacht te houden. Andere tips zijn vragen stellen en een goede intonatie gebruiken.”

“We kijken er echt naar uit om zelf voor te lezen voor kindjes. We gaan zeker een boek van Liesbet Slegers kiezen en rekening houden met de tips”, besluit het drietal.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157674915494276″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.