Proficiat aan onze leerkracht van de maand: “De leerlingen maken het boeiend”

Elke maand wordt één leerkracht in het bijzonder in de bloemetjes gezet op onze school. Hij of zij wordt uitgeroepen tot leerkracht van de maand. Deze maand viel die eer te beurt aan Marina Bienstman.

Marina geeft praktijk in de afdeling haarzorg. We leggen de leerkracht van de maand telkens vier vragen voor.

Waarom werd jij verkozen?

“In de motivatie staat dat ik de leerlingen in haarzorg elke dag enthousiast begeleid en dat ik er voor elke leerling sta. Dat vind ik zelf ook wel belangrijk. Ik wil iedereen gelijk behandelen en elke leerling verdient ook een tweede kans.”

Hoe ben je op Sint-Lutgardis beland?

“Ik heb lang in een kapsalon gewerkt, vooral bij Albert in de Statiestraat in Mol. In 2001 heb ik de stap gezet naar het onderwijs en kon ik in onze school aan de slag. Ik ben heel blij dat ik die stap heb gezet. Het was veel makkelijker om een gezinsleven met kinderen te combineren met een job in het onderwijs. Daarnaast hoop ik ook echt dat ik de leerlingen iets kan bijbrengen.”

“Ik was even sprakeloos toen ik het hoorde”

Welk gevoel geeft deze erkenning jou?

“Het doet wel iets, het geeft een heel goed gevoel. In het begin was ik toch wel even sprakeloos toen ik het hoorde, maar ik vind het natuurlijk heel leuk. Het is een bevestiging dat ik goed bezig ben en ik doe het nog altijd met veel passie. Maar ik vind dat er nog veel collega’s zijn die deze erkenning verdienen. Ik geef les in haarzorg en we vormen een goed team, ik heb toffe collega’s. Leerlingen opleiden tot goede kappers doe je niet alleen.”

Wat maakt deze job mooi voor jou?

“Eigenlijk maakt alles de job van leerkracht mooi: de collega’s, maar ook de leerlingen. Elke leerling is anders en dat maakt het boeiend. Ik raak er nooit op uitgekeken omdat ik altijd wil bijscholen, nieuwe dingen wil leren en die wil doorgeven aan mijn leerlingen. Ik probeer alles zelf uit en daardoor is het soms wel een knoeiboel bij mij thuis.”

Comments are closed.