Eerstejaars enthousiast: “Dit is echt goed, dit moet men ook in de basisschool doen!”

Voor de eerstejaars is de stap naar het secundair, naar een nieuwe school groot. Daarom ontfermen leerlingen uit de hogere jaren zich over de nieuwkomers, zij worden hun meters en peters dit schooljaar.

De meters en peters organiseerden activiteiten om de eerstejaars te leren kennen. En dat zorgde voor enthousiasme bij de jongeren. “Het was echt keileuk. Het was de bedoeling dat we onze meter of peter beter leerden kennen en dat is zeker gelukt”, glimlacht Amber.

“We weten nu dat we hen kunnen aanspreken als we met iets zitten en dat geeft een goed gevoel. Ze zijn heel lief voor ons en ze lachen veel.”

“Het is een heel goed initiatief want zo leren we ook leerlingen uit de hogere jaren kennen”, vult Inami aan. “Nu we hen beter kennen, durven we makkelijker de stap zetten om naar hen te gaan. We kunnen ons hart eens bij hen luchten als het nodig is.”

Inami vindt zelfs dat de formule moet worden uitgebreid. “Het is jammer dat men dit enkel voor de eerstejaars doet. Ik vind dat dit zelfs in de basisschool zou moeten worden georganiseerd. Sommigen worden gepest en durven dat niet goed tegen de leerkracht vertellen. Je kan dan wel terecht bij je meter.”

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”97054631@N07″ sid=”72157670789695954″ imgl=”fancybox” style=”cascade” col=”3″ size=”240″ num=”30″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1″]

Comments are closed.